Скандал и обиди в Народното събрание. В кулоарите ГЕРБ и Продължаваме промяната“

...
Скандал и обиди в Народното събрание. В кулоарите ГЕРБ и Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ се извини, че е накарал Киро Петков да откачи и да краде микрофони в парламента

Скандал и обиди в Народното събрание. В кулоарите ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ стигнаха съвсем до физически конфликт, Киро Петков пък напряко откачи! А мотив станаха въглищните ни централи.

Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “ и Жечо Станков от ГЕРБ стигнаха до изострен вербален конфликт по време на брифинг на някогашните ръководещи в Народното събрание.

Днес Станков разгласи, че се извинява на българските жители за „ битката “ за микрофона в Народното събрание. Той добави, че не е срещу Зелената договорка.

„ Централите би трябвало да си работят на тази мощ, както до момента. След това гладко да понижават в годините. Когато обаче всички са подготвени. Целият модел на поетия ангажимент за Зелената договорка споделя, че би трябвало да бъдат понижени излъчванията, само че не прецизира, че това би трябвало да се случи единствено от енергетиката “, сподели той.

Според него санирането не би трябвало да стопира, само че има и други ограничения.

„ Аз съм на мнение, че тази стратегия би трябвало да продължи до безспир, тъй като това желаят хората. Ясно е, че в някакъв миг би трябвало да стане този преход и въглищни централи би трябвало да затварят. Отстоявали сме обаче това да се случи по напред. За да не товари мрежата, би трябвало произвеждане на място на електрическа енергия и тя да е сигурна. На второ – през това време вложения в мрежата, на трето място саниране – с цел да понижим сметките за електрическа енергия. Не на последно място пускане още в този момент на диалога за 7 блок в АЕЦ „ Козлодуй “, който има съответните документи от регулатора “, сподели Станков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР